План на курса

Системна архитектура на Android. Работна среда

    Обсъждане на цялостната архитектура на системата Android (ядро на Linux, основни библиотеки, JVM и др.) Подготовка на работната среда (Eclipse + Android SDK). Методи за отстраняване на грешки в програмата. Обсъждане на инструменти като adb, draw9patch, DDMS, емулатор и др. Жизнен цикъл на дейността. Методи за внедряване и анализ на ефективността onCreate, onStart, OnResume, OnPause, OnDestroy. Дизайн на структура на данни androidowego (src директории, res, xml файл AndroidManifest.xml, разрешения) Правилата за създаване на оформления. Примери за внедряване на линейни класове, Frame-, table-, RelativeLayout. Внедряване, зареждащо оформления от XML файла и от приложението. Гравитационен клас. Създаване на менюта и диалогови прозорци. Меню на класове за изпълнение и обработка на събития и класове, които наследяват диалога.

Поддръжка на графики и сензорен интерфейс

    Преглед и внедряване на методите на клас View и чертеж. Жестове - обработка на събития при докосване. Методите на класа за изпълнение TouchEvent имплементация на основните „градивни елементи“ на софтуера за Android. Класове за изпълнение TextView, Button, Checkbox, ListView и т.н.) Реализация на клас за известия

Access към другите дейности и услуги, работещи във фонов режим, многопоточност

    Преглед на класа на намерението - какво прави. Провеждане на други дейности. Внедряване на метода startActivity () и onActivityResult (). Стартиране и комуникационни услуги, работещи във фонов режим. Обсъждане и методи за изпълнение на класа Услуга. излъчва нишки и многопоточност. Изпълнение AsyncTask клас. Синхронизация. Внедряване на синхронизиращи блокове и синхронизирани методи.

Местоположение на услугата

    Основната теоретична информация за GPS, WGS84, цифрови карти (GoogleMaps, OpenStreetMap, BingMaps и др.) GPS за обработка на събития. Внедряване Методи на клас LocationListener. Рисуване на икони и обекти върху картата. Извличане на координатите на клик върху картата.

други

    Сервизните настройки се съхраняват на устройството. Предпочитания за клас. Достъп до отдалечени мрежови услуги. Класове за изпълнение HttpPost / HttpGet. анализиране на структури от данни в XML и JSON. Четете и записвайте файлове на устройството. SQLite CONTENTMANAGER. Сензори, камери, OpenGL.

Изисквания

Въведение в Programming в Java (познаване на понятията клас, атрибут, метод, наследяване, интерфейси, претоварване и др.)

  28 Hours

Брой участници



Цена за участник

Oтзиви от потребители (4)

Свързани Kурсове

Cross-platform mobile development with PhoneGap/Apache Cordova

  21 Hours

Kivy: Building Android Apps with Python

  7 Hours

Свързани Kатегории