План на курса

Цели:

    Обяснете работата на мрежи с комутация на вериги. Контрастирайте разликите между мрежи с комутация на вериги и мрежи с комутация на пакети. Обяснете полетата и флаговете в IP хедъра – включително новото DSCP поле. Обяснете и определете количествено необходимостта от компресия на глас и забавяне в IP мрежа. Идентифицирайте кодеците, използвани при компресиране на глас и видео – напр. G711, G729 и H261/3/4. Идентифицирайте и обяснете полетата на протокола за транспорт в реално време и протокола за управление в реално време – включително пренасяне на DTMF тонове. Изчислете изискванията за честотна лента за различни алгоритми за компресиране на глас. Обяснете и демонстрирайте необходимостта от сигурност и криптиране в VoIP. Опишете и обяснете стека на протокола H.323. Опишете и обяснете настройката и сигнализирането на повикване (H.225). Опишете и обяснете H.245, бързо стартиране и тунелиране на H245. Опишете и обяснете настройката на SIP повикване. Опишете и обяснете SIP сървърите. Опишете и обяснете SDP. Опишете и обяснете Soft Switching – включително MGCP и H248. Опишете и обяснете използването на SCTP при прехвърляне на сигнални съобщения. Опишете и обяснете значението на мрежовото забавяне и необходимостта от QoS в мрежата. Опишете и обяснете разликите между резервиране и приоритизиране на QoS в IP мрежа. Опишете използването на IntServ и RSVP в QoS. Опишете използването на TOS и DiffServ в QoS. Опишете и обяснете необходимостта от множество опашки и интелигентно планиране на пакети в интерфейсите на рутер/суич. Опишете използването на MPLS за доставяне на QoS в WAN средата. Опишете използването на VLAN за предоставяне на QoS в LAN средата.

Практически упражнения:

    Лабораторно упражнение 1: Практически VoIP в LAN. Лабораторно упражнение 2: Изграждане на IP мрежа, извършване на повиквания и изследване на RTP пакети с помощта на Wireshark. Лабораторно упражнение 3: Осъществяване на повиквания и проверка на SIP пакети с помощта на Wireshark. Лабораторно упражнение 4: Извършване на повиквания и изследване на H323 пакети с помощта на Wireshark. Лабораторно упражнение 5: Обаждания между PSTN и IP мрежи. Лабораторно упражнение 6: Конфигурирайте QoS и извършете повиквания, за да проверите ефектите. Лабораторно упражнение 7: Сигурност и VoIP.

Оборудване, използвано в практическите сесии:

    Cisco Рутери с възможност за глас от серия 2600 и серия 2800 и Cisco Защитни стени ASA 5505. IP телефони, софтфони и аналогови телефони според изискванията. SIP клиент и сървърен софтуер според изискванията.

Изисквания

  • Предполага се, че делегатите ще имат практически познания по TCP/IP.
  21 Hours

Брой участници


Започва

Свършва


Dates are subject to availability and take place between 09:30 and 16:30.

Цена за участник

Oтзиви от потребители (1)

Свързани Kурсове

SIP protocol in VoIP

  21 Hours

VoIP with Cisco CallManager Express

  35 Hours

Cisco CCNA Syllabus in 5 Days

  35 Hours

Cisco ASA/Pix Operation

  28 Hours

Свързани Kатегории