Благодарим ви, че изпратихте вашето запитване! Един от членовете на нашия екип ще се свърже с вас скоро.
Благодарим ви, че направихте своята резервация! Един от членовете на нашия екип ще се свърже с вас скоро.
План на курса
Начало с ANSYS Workbench
- Работе с проекти в Workbench и шаблони
- Потребителски интерфейс, единици и управление на данни
- Схеми на проекти и състояния на клетките
Подготовка на геометрия и интероперабилност CAD
- Внасяне CAD и изправяне на геометрия
- Основни принципи на SpaceClaim/DesignModeler за премахване на характеристики
- Имена на избори и управление на части/тяла
Инженерни данни: Материали и единици
- Библиотеки с материали и създаване на персонализирани материали
- Свойства на линейна еластичност и температура (общ преглед)
- Допълване на материали и управление на единици
Основни принципи на мрежовия анализ
- Element типове, контрол на размер и релевантност
- Локално уточнение на мрежата и слоеве на инфлация
- Проверки на качеството на мрежата и добри практики
Настройка на статичен структурен анализ
- Контакти, връзки и свързвания
- Натоварвания, ограничения и стратегии за гранични условия
- Настройки за анализ, контрол на решателя и сходимост
Решение, постобработка и интерпретация
- Решаване на задачи, следене на прогрес и отстраняване на проблеми
- Резултати от напрежение, деформация и инструменти за траектория/зонд
- Проверка на резултати и често срещани проблеми
Параметрични изследвания и изследване на дизайн (въведение)
- Параметри, точки на дизайн и следене на отговори
- Изучаване на "както" и основни концепции за оптимизация
- Съставяне на отчет и износ на резултати
Резюме и следващи стъпки
Изисквания
- Разбиране в основните принципи на инженерна механика
- Опит с 3D CAD концепции или използване на инструменти
- Основно знание на термини на метод на конечните елементи
Целева аудитория
- Инженери по дизайн и механика, които започват с симулации
- Технически аналитици, преминаващи към ANSYS Workbench
- Професионалисти в областта на Р&Развитие, които трябва да валидират дизайните на продуктите
35 Часа