План на курса

Въведение в официалния етикет

  • Преглед на официалния етикет в хотелиерството
  • Значение на етикета в обслужването на клиенти
  • Исторически перспективи и еволюция на официалния етикет

Art of Hosting

  • Роли и отговорности на домакина
  • Подготовка за гости
  • Посреща гости

Етикет за хранене и маниери на масата

  • Разбиране на настройките на масата
  • Използване на прибори за хранене и стъклени съдове
  • Етикет на салфетките
  • Подходящо поведение на масата
  • Справяне със специални ситуации за хранене

Професионални техники за сервиране

  • Процедури по сервиране и изчистване
  • Боравене и представяне на табели
  • Управление на многостепенно хранене
  • Сервиз за вино и напитки

Специално събитие Management

  • Планиране и организиране на официални събития
  • Координиране с други служители и отдели
  • Справяне с неочаквани ситуации и заявки на гости

Културна чувствителност и международен етикет

  • Разбиране и зачитане на културните различия
  • Международен етикет за хранене
  • Адаптиране на услугата към разнообразна клиентела

Communication и междуличностни умения

  • Ефективна комуникация с гости и членове на екипа
  • Език на тялото и професионален външен вид
  • Работа с оплаквания и трудни ситуации

Обобщение и следващи стъпки

Изисквания

  • Основно разбиране на хотелиерските услуги, ролите и отговорностите

Публика

  • Хотелски персонал
 14 Hours

Брой участници



Цена за участник

Oтзиви от потребители (5)

Свързани Kурсове

Hosting Online Meetings

7 Hours

Strategic Development: Thinking, Planning, Management and Leadership

35 Hours

DZM – delegowanie zadań i motywowanie pracowników

14 Hours

Свързани Kатегории